Luukku 10

Viereisessä talossa asuva lapsiperhe kävi viime kesänä hirmuista taistelua voikukkia vastaan. Heillä on tyylikäs, tasainen nurmikko. Voikukka ei heidän mielestään siihen sovi. Pohdin itsekseni, etteivät he taida tietää voikukan terveysvaikutuksista.

Kesällä tykkään pitää ikkunaa auki keittiössä häärätessäni. Sieltä sitten sattumalta kuulin, mitä naapurit juttelivat. Nuorta rouvaa oli kiusannut virtsatieinfektio, isännällä oli jos jonkinlaista sappirakko-, maha- ja suolivaivaa. Esikoiselle taas ei ruoka maittanut.

Yhtenä kauniina kesäpäivänä tein voikukista salaattia ja keittoa. Valmistin vielä kyytipojaksi voikukkayrttijuomaa. Hyödynsin nuorista yksilöistä niiden kaikki osat: juuret, lehdet ja kukat. Katoin terassin pitkän pöydän kauniiksi. Sitten menin naapurin ja meidän väliselle aidalle seisoskelemaan. Sanoin ohimennen, että tuli tehtyä lounasta yli minun ja ukin tarpeiden. Mielelläni tarjoaisin heillekin.

Kohta perhe istui minun ja ukin kanssa syömässä. Jutunjuureksi kertoilin voikukkien terveysvaikutuksista. Sanoin, kuinka ne auttavat esimerkiksi virtsatieinfektioon, sappirakko-, maha- ja suolivaivoihin sekä ruokahaluttomuuteen. Naapurit kiittelivät vuolaasti.

Se voikukkataisto loppui siihen.

icon_02
Jaa tämä artikkeli

Haluatko kuulla ajankohtaisista tarjouksista ja bioalan uutuuksista?

Tilaa City-Lab uutiskirje