Luukku 5

Kaikkea mitä ennen oli, ei tänä päivänä enää saa. Pätee aika moneen asiaan. Hota-pulveri on näistä yksi. Hota-pulveri on jäänyt minulle mieleen kahdesta syystä: karvaasta mausta ja sen sisältämistä ainesosista.

Elämäni pahin sairastuminen lienee virustauti, joka kaatoi nuoren tytön petiin viikoksi. Sain eri rohtoja ja siitä sitten tokenin entiselleni. Kuume sai kuitenkin oloni heikoksi ja taisin nähdä houreunia.

Muistan, että äiti tuli monta kertaa sänkyni vierelle istumaan, kokeilemaan otsaani ja antamaan Hota-pulveria. Minä kysyin äidiltä, mitä hota-pulverissa on. Äiti luetteli: asetyylisalisyylihappo, salisyyliamidi, C-vitamiini, kolapähkinä ja kofeiini. Vaan myöhemmin kuulin, että hotassa olisi 1950-luvulle saakka ollut pieni määrä amfetamiiniakin.

Kun äiti lähti puuhiinsa, toistelin kuumeisena Hota-pulverin aineosia mielessäni, että saisin muuta ajateltavaa kuin sairastamisen. Asetyylisalisyylihappo, salisyyliamidi, C-vitamiini, kolapähkinä ja kofeiini. Toistelin ainesosia, kunnes nukahdin. Ne tulee minulta yhä kuin apteekin hyllyltä!

icon_02
Jaa tämä artikkeli

Haluatko kuulla ajankohtaisista tarjouksista ja bioalan uutuuksista?

Tilaa City-Lab uutiskirje