Luukku 8

Monelle tämä joulunalusaika on vuoden kiireisintä. Minulle joulu tulee mukavasti itsestään, mutta touko-kesäkuussa on aika hösseliä. Silloin nimittäin kuusenkerkät täytyy saada kerätyksi. Ne ovat passeleita poimittavaksi vain sen aikaa, kun ovat parisenttisiä, vaaleanvihreitä kaunokaisia siellä oksien päissä. Ukin kanssa meillä on noita kuusia tuossa useampi. Piha piukassa C-vitamiinia.

Ennen vanhaan kuusenkerkkää syötiinkin juuri sen C-vitamiinin vuoksi, keripukin estämiseksi. Ja kyllä nykyäänkin kuusenkerkkää osataan arvossa pitää. Se valittiin tämän vuoden rohdoskasviksikin. En ihmettele, sillä kuusenkerkkä sopii laitettavaksi vaikka minkä ruuan joukkoon. Ukki-metsämieheni tykkää, kun laitan kuusenkerkkiä salaatin joukkoon. Valmistan niistä myös teetä ja hilloa. Kerran tehtiin ukin kanssa yhdessä kuusenkerkkälikööriä. Se oli veikeän makuista. Taidetaan kokeilla sitä taas ensi vuoden sadosta.

icon_02
Jaa tämä artikkeli

Haluatko kuulla ajankohtaisista tarjouksista ja bioalan uutuuksista?

Tilaa City-Lab uutiskirje