Kesätyö City-Labissa – oppimista ja työn iloa!

14-08-2023

Kesän aurinkoisten päivien myötä City-Labeihin saapui myös joukko kesätyöntekijöitä uteliaina oppimaan uutta.

Perehdytys kaiken perustana

Useimmat City-Labin kesätyöntekijät ovat parikymppisiä opiskelijoita. Työ vaatii iän tuomaa tarkkuutta, koska asiakkaidemme tilaamien tutkimustuotteiden oikea säilytys on City-Labille ykkösasia. Pakettien purkaminen, tuotteiden varastointi ja materiaalien kierrättäminen ovat kesätyöntekijöidemme tärkeimmät työtehtävät. Perehdytämme kesätyöntekijät huolellisesti tehtäviinsä.

”Kesätöissä City-Labissa opin tarkistamaan lähetykset ja tekemään inventaarion. Opin uutta myös työturvallisuudesta. Näistä taidoista on hyötyä jatkossakin. Lisäksi opin bioalan tuotteista ja yrityksistä.”

– Iisa Hukkanen, kesätöissä City-Lab Kuopiossa

 

Osaaminen käyttöön ja uusia taitoja

Muut työtehtävät riippuvat kesätyöntekijän taustasta ja kokemuksesta. Esimerkiksi luonnontieteiden opiskelijat Eliisa ja Oona ovat tehneet myös asiakaspalvelutyötä, kuten tuotteiden luovuttamista asiakkaille.

Asiakaspalvelutyössä pääsee hyödyntämään kielitaitoa, sillä iso osa asiakkaistamme on kansainvälisistä taustoista.  Samalla kesätyöntekijät ovat oppineet käyttämään NetSuite-järjestelmää, johon tilaukseen liittyvät tiedot kirjataan. Moniin työpaikkoihin vaaditaan osaamista asiakkuus- tai toiminnanohjausjärjestelmistä, joten järjestelmän käyttökokemus on valttikortti kesätyöntekijän ansioluettelossa.

Biolääketiedettä opiskeleva Oona pääsi myös etsimään sopivia tuotteita asiakkaille. Hän onkin kesätyöpestinsä aikana oppinut City-Labin toiminnan ytimen:

”Töissä ja asiakkaiden kanssa oli sellainen tunnelma, että etsitään yhdessä paras mahdollinen ratkaisu.”

 

Myönteinen kosketus työelämään

City-Labit ovat iloisia ja ihmisläheisiä työpaikkoja! Meille on tärkeää, että ensimmäisiä työkokemuksiaan keräävät nuoret saavat työkavereiden tukea ja myönteisen kokemuksen.

”Parasta oli, että vaikka työ oli hyvin itsenäistä, apua sai aina.”

– Oona Pakarinen, kesätöissä City-Lab Kuopiossa

”Tiina ja Heidi ovat niin hauskoja tyyppejä, että joka päivä on saanut kyllä töissä nauraa. Heiltä saa apua aina niin hyviin kuin vähän tyhmempiinkin kysymyksiin.”

– Eliisa Saarela, kesätöissä City-Lab Turussa

 

Kenelle suosittelet kesätyötä City-Labissa?

Eliisalla on vastaus valmiina:

”Luonnontieteistä kiinnostuneille ja asiakaspalveluhenkisille nuorille – ja huumorintajuisille!”

 

Eliisa Saarela purkamassa lähetystä

Jaa tämä artikkeli

Tilaa lähimmän City-Lab -toimipisteesi uutiskirje ja saat aina ajantasaiset tiedot bioalan uutuuksista.