Kvantitatiivisen PCR:n (qPCR) -laboratoriokurssi

28-06-2022

Vietimme City-Labin Tyky-päivää maanantaina 6.6. Ohjelma oli kuitenkin hieman totutusta poikkeava, kun suuntasimme Viikkiin kvantitatiivisen PCR:n (qPCR)-laboratoriokurssille. Uskokaa tai älkää, mutta kyse ei ollut yritysjohdon halusta yhdistää koulutus ja hupi samaan pakettiin, vaan kurssi oli ihan henkilöstön itsensä valitsema. Kouluttajina meillä toimi Osuuskunta Bionauttien Leena Räsänen ja Kaisa Haukka.

 

 

Päivä alkoi lyhyellä johdannolla päivän tehtäviin, josta siirryttiinkin hyvin nopeasti näytteiden valmistamiseen. Tämä oli ehkä päivän odotetuin vaihe, koska pääsimme verestämään muistoja omilta opiskelu- ja laboratorioajoiltamme. Laimennussarjojen tekemisen ja reagenssien pipetoimisen lomasta kuului iloisia naurun pyrskähdyksiä. Lopuksi veimme näytteet ajoon qPCR-laitteeseen. Tässä välissä oli hyvä siirtyä nauttimaan herkullinen lounas aurinkoisessa säässä Ravintola Viikin kartanoon. Allekirjoittaneelle kyse oli vuoden ensimmäisestä terassilounaasta.

 

 

Mahat pullollaan palasimme laboratorioon teoriaa kuuntelemaan. Odottelimme samalla analyysien valmistumista. Teorian jälkeen analysoimme saamamme tulokset, ja vaikka ne eivät täydellisiä olleetkaan, pipetointi oli, monien yllätykseksi, pääasiassa onnistunut. Tästä oli hyvä jatkaa iloisin mielin illan viettoon Raguun.

 

Oikein hyvää ja rentouttavaa kesää kaikille!

 

Kirjoittanut: Vesa Rauhala

Jaa tämä artikkeli

Tilaa lähimmän City-Lab -toimipisteesi uutiskirje ja saat aina ajantasaiset tiedot bioalan uutuuksista.