Uusia tuulia City-Labissa!

23-08-2022

Olen Isa Uski ja aloitin elokuun alussa City-Labin Biomedicumin toimipisteessä. Työskentelen sekä asiakaspalvelussa että markkinoinnin parissa.

Olen taustaltani molekyylibiologi. Opiskelin Helsingin yliopistossa biologiaa pääaineenani perinnöllisyystiede, ja valmistuin vuonna 2015. Biomedicum on minulle tuttu vuosien takaa. Olin noin kymmenen vuotta sitten Folkhälsanin tutkimuskeskuksessa DNA-töiden tutkimusassistenttina opintojen ohella ja pääsin tekemään DNA-eristystä monin eri menetelmin sekä PCR-töitä. Tuttuja Folkhälsanin ajoilta onkin tullut City-Labissa vastaan ja on ollut kiva olla heille avuksi uudessa roolissa!

Tein graduni Biotekniikan Instituutissa Marja Mikkolan ryhmässä (Epithelial Morphogenesis Lab). Tutkin hampaan varhaiskehitystä hiiren alkiossa siirtogeenisillä hiirimalleilla esimerkiksi kudosviljelmien livekuvantamisella, whole-mount in situ-hybridisaatiolla ja vasta-ainevärjäyksillä. Olen pikkuhiljaa tutustunut City-Labin kautta tarjolla olevaan tuotevalikoimaan ja ilahduttavasti monet tuotteista herättävät muistikuvia omilta labra- ja opiskeluajoilta.

Opintojen jälkeen olin vuosia töissä biologian ja maantieteen opettajana, enimmäkseen lukioissa. Olen myös ollut pitkään mukana nuorten tiedekilpailutoiminnassa laatimassa lukiolaisten biologiakilpailun tehtäviä ja viemässä joinain vuosina Suomen joukkuetta kansainvälisiin biologian olympialaisiin. Monet lukiossa biologiasta innostuneet luovat myöhemmin uran tieteen parissa ja olenkin Biomedicumissa ehtinyt jo törmätä asiakkaaseen, joka on aikanaan ollut olympiamatkalla kanssani.

Perhevapaalla innostuin opiskelemaan markkinointia avoimessa yliopistossa ja lähdin hakemaan uutta suuntaa uralleni. Olen opiskellut esimerkiksi markkinointiviestintää ja digitaalista markkinointia. Uusi tehtäväni City-Labissa yhdistää kiinnostavalla tavalla kaikki ammatilliset osaamisalueeni. Olen tieteen tukena, mutta uudella tavalla!

 

Tule moikkaamaan minua Biomedicumin toimipisteeseemme!

 

Jaa tämä artikkeli

Tilaa lähimmän City-Lab -toimipisteesi uutiskirje ja saat aina ajantasaiset tiedot bioalan uutuuksista.